Woningaanpassing

Personen met een zorgbehoefte willen zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen. Echter is de woning vaak niet aangepast aan de toenemende zorgvraag. Wij bieden ondersteuning aan personen met een zorgbehoefte (oudere, personen met een handicap,…) die de toegankelijkheid, de veiligheid en het comfort van hun woning wensen aan te passen.

Er zijn verschillende gradaties van woningaanpassing. Dit kan op drie verschillende niveaus gebeuren.

De kleinste aanpassingen gaan over het gebruik van hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een toiletverhoog, een veiligheidsgreep voor het bad of een rollator. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hulpmiddelen die een zelfstandig wonen op oudere leeftijd aangenamer maken.

De woning kan ook comfortabeler en veiliger gemaakt worden door het uitvoeren van kleine aanpassingen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het slipvrij maken van vloeren in keuken en badkamer, een goede belichting in kamers en gangen, het herschikken van meubels, het vastleggen of verwijderen van tapijten, het verbreden van deuren of het installeren van een automatisch rolluik.

Soms is het noodzakelijk om grote aanpassingen aan de woning te doen. Grote aanpassingen zijn het installeren van een traplift, het wegwerken van drempels en niveauverschillen, het bad vervangen door een inrijdbare douche of het installeren van een onderrijdbare keuken.

Zijn er obstakels in uw woning die u dagelijks hinderen? U geraakt moeilijk in of uit uw bad? Is de weg naar het toilet ‘s nachts een gevaarlijke onderneming? Contacteer ons via mail voor meer informatie en wij zoeken samen met u naar een oplossing!